Чи шкідливо УЗД новонародженим?

Чи шкідливо УЗД новонародженим?

👶🏻 Багато батьків турбуються про те, чи безпечно проводити ультразвукове дослідження (УЗД) своїм новонародженим діткам. Розвінчуємо міфи!

 

✅ УЗД абсолютно безпечне. Воно не використовує радіацію, як рентген, а працює за допомогою звукових хвиль, які перетворюються на зображення внутрішніх органів.

 

✅ Чому УЗД важливе? Це дослідження допомагає лікарям виявити можливі вроджені патології на ранніх етапах. Наприклад, УЗД головного мозку, тазостегнових суглобів або органів черевної порожнини дозволяє вчасно розпочати лікування.

 

✅ Чи болісно це для малюка? Абсолютно ні! УЗД проводиться ніжно та безболісно, не викликаючи дискомфорту у дитини.

 

✅ Як часто можна робити УЗД? Немає обмежень щодо кількості процедур, оскільки УЗД не чинить негативного впливу на організм малюка. Воно призначається виключно за потребою лікаря, коли є підозри на певні захворювання або для планового огляду.

 

✅ Коли найчастіше призначають УЗД новонародженим? УЗД може бути рекомендоване на першому місяці життя для діагностики стану мозку (нейросонографія), перевірки тазостегнових суглобів (щоб виключити дисплазію), а також для огляду внутрішніх органів, якщо є підозри на вади розвитку.

 

🩺 Ультразвукове дослідження — це цінний інструмент у профілактиці та ранній діагностиці захворювань. Якщо ваш лікар призначив УЗД, можете бути спокійні: це дослідження допоможе подбати про здоров’я вашого малюка!

 

Лікарі УЗД медичного центру “Первинка”:

💜 Гарбовська Алла Сергіївна – м.Кропивницький

💛 Соляник Віталіна Анатоліївна – м.Кропивницький

💜 Маляренко Оксана Олександрівна – м.Умань

💛 Ткачова В’ячеслав Олександрович – м.Кривий Ріг (173 кв.)

💜 Шевченко Оксана Володимирівна – м.Кривий Ріг (173 кв.)

💛 Яременко Ігор Олексійович – м.Кривий Ріг (173 кв.)

 

📱Для запису телефонуйте за номером телефону +38 068 037 0990 або пишіть у DIRECT, або у чат-бот в Телеграмі Медичного Центру Первинка (знайти легко😉 вбивайте у пошуку в Телеграмі – Медичні Центри “Первинка”)