Аденоїди та мигдалики – Чи є різниця?

Аденоїди та мигдалики – Чи є різниця?

Аденоїди та мигдалики – це різні частини нашої носоглотки, які мають важливу роль в захисті нашого організму від інфекцій та інших шкідливих факторів. Проте, дуже часто пацієнти плутають ці терміни і не можуть відрізнити один від іншого.

Тож, сьогодні ми поговоримо про різницю та функції цих органів:

👉🏻 Аденоїди – це лімфоїдна тканина, яка розташована на задній стінці носоглотки, вище мигдаликів. Вони грають важливу роль в захисті організму від інфекцій, фільтруючи та утримуючи бактерії та віруси, що входять у носоглотку. Якщо виникає запалення аденоїдів, то зʼявляються такі проблеми як важке дихання, проблеми зі сном, часті застуди тощо.

👉🏻 Мигдалики – це також лімфатична тканина, яка знаходиться в глотці, на боках глотки. Вони відповідають за вироблення та виділення слини, яка допомагає у зволоженні та розподілі їжі в ротовій порожнині. Якщо в мигдаликах виникає запалення, це може призвести до болі в горлі, частого кашлю, нездужання тощо.

Як бачите, це різні органи, тому важливо розуміти, яку роль відіграють і які симптоми під час хвороб викликають.

📍 Якщо вас турбують неприємні симптоми, такі як біль у горлі, кашель, першість, утруднене дихання, звертайтесь до ЛОРів @pervynka_clinic в Кривому Розі та Умані.

Вартість офлайн консультації – 490грн, онлайн – 390грн

Для запису телефонуйте 068 037 0990 або пишіть у Телеграм.

☂️ Первинка – медицини нова сторінка!