Артроз та артрит. Чи є різниця?

Артроз та артрит. Чи є різниця?

Артроз та артрит часто використовуються як синоніми, але насправді мають різні значення та симптоми.

Артрит – це захворювання суглобів, яке може бути спричинене різними факторами, такими як інфекції, травми, або автоімунні розлади. Артрит може призвести до запалення суглобів, болю, струсу, обмеження руху та інших симптомів.

Артроз є захворюванням суглобів, що розвивається через зношування хрящової тканини, яка є буквально “подушкою” між кістками, які утворюють суглоб. Це є найпоширенішою формою артриту. Основними симптоми артрозу є біль, пригніченість та стислість в суглобах, особливо вранці та після тривалого сидіння або стояння.

🔻Обидва ці захворювання можуть призвести до болісних та обмежених рухів суглобів, але причини їх виникнення та методи лікування можуть відрізнятися.

Раннє виявлення та лікування може допомогти запобігти подальшим ушкодженням суглобів та поліпшити якість життя. Тому якщо ви спостерігаєте будь-які симптоми, пов’язані зі суглобами, рекомендуємо звернутися до ортопеда-травматолога в @pervynka_clinic, який приймає у місті Кривий Ріг на 173 кварталі за адресою вул. Едуарда Фукса, 59а або звернутись за онлайн консультацією.

📍Вартість офлайн консультації – 490грн, онлайн – 390грн

Для запису на консультацію лікаря телефонуйте 068 037 0990 або пишіть у Телеграм.

☂️ Первинка – медицини нова сторінка!