Чому не все безкоштовно?

Чому не все безкоштовно?

Чому у вас не все безкоштовно? 🤔

Ми розуміємо, що питання про вартість чи платність медичних послуг може бути трохи заплутаним. Адже в одному місці одні послуги – безкоштовні, а інші – платні . Тож, дозвольте роз’яснити 🤗

▫️Держава покриває певні групи послуг: 42 групи, з визначеним переліком. Медичні заклади можуть подати заявку на договір з НСЗУ, щоб надавати ті чи інші групи послуг безоплатно для пацієнтів.

▫️Вимоги до договорів: залежно від групи послуг, є вимоги до закупівлі, до закладів (тип власності, персонал, обладнання) та способи оплати. Наприклад, для поліклініки потрібно 8 лікарів та 8 медсестер на основному місці роботи, сумісники не підходять. Або навіть якщо ваша дитина в цьому місяці була 5 разів у сімейного лікаря, в місяць лікар отримає ті самі 150 грн за дитину.

▫️Заклад надає ті послуги безоплатно, які входять до його договору на групу послуг. Немає договору на якусь групу – не може надавати їх безоплатно.

▫️Не усі послуги входять до договорів з НСЗУ.

▫️Платні послуги: Щоб забезпечити повний спектр та якісне обслуговування, деякі послуги платні.

Отже, платні послуги існують, тому що:
▫️Не всі послуги входять до державних програм
▫️Не на всі послуги є можливість заключити договори з НСЗУ у певного медичного закладу
▫️Дати можливість пацієнтам обирати додаткові послуги.

💜Ми у “Первинці” хочемо забезпечити якнайбільше українців якісною медичною допомогою з хорошим сервісом, навіть якщо вони не живуть у великих містах. Щоб люди отримували медичні послуги вчасно, якісно і без зайвого клопоту. Ми працюємо, щоб забезпечити доступні ціни та пакети послуг, які відповідають вашим потребам і можливостям. Тому щоб вам і вашій родині було зручно і вигідно, працюємо за деклараціями і відтепер пропонуємо як доповнення 🟣”Клуб Первинки”. Він дозволяє усій-усій найбільшій родині, до 12 людей, додатково до безкоштовних вигідно користуватись і платними послугами зі значними знижками до 30%. Адже ми хочемо, щоб бути здоровим було доступно, легко, якісно і комфортно!

☂️З турботою, ваша Первинка!