Етикет кашлю

Етикет кашлю

😷Чи знаєте ви що таке етикет кашлю і чому це потрібно?

Етикет кашлю – це правила поведінки людини із кашлем, що запобігають розповсюдженню інфекцій повітряним і крапельним шляхом. Коли ми кашляємо або чхаємо, ми виділяємо краплинки слини і мокротиння, які можуть містити віруси або бактерії. Якщо ці краплинки потрапляють на слизові оболонки очей, носа або рота іншої людини, вона може заразитися. Так само можна заразитися, якщо торкнутися руками до поверхонь, на яких залишилися краплинки, а потім до свого обличчя.

Щоб уникнути цього, ми повинні дотримуватися деяких простих правил, коли ми кашляємо або чхаємо:

– Затуляйте рот і ніс одноразовою носовою хусткою або серветкою. Після використання викиньте її в смітник і помийте руки з милом або обробіть антисептиком.
– Якщо у вас немає хустинки або серветки, кашляйте або чхайте у згин ліктя, а не в долоню. Так ви не заражаєте свої руки і не передаєте віруси на інші предмети.
– Носіть маску, якщо у вас є кашель, нежить або підвищена температура. Маска повинна плотно прилягати до обличчя і закривати і рот, і ніс. Міняйте маску кожні 2-3 години або частіше, якщо вона зволожується.
– Дотримуйтесь фізичної дистанції від інших людей – не менше 1,5 метра. Уникайте контакту з людьми, які мають ознаки застуди або грипу.
– Залишайтесь вдома, якщо у вас є симптоми респіраторної інфекції. Звертайтесь до лікаря за порадою і лікуванням.

☝🏻Дотримуючись цих простих правил, ви дбаєте не тільки про своє здоров’я, але і про здоров’я оточуючих. Будьте відповідальними і обережними!

Якщо у вас є питання або ви хочете записатися на дистанційну консультацію до наших лікарів, звертайтесь за телефоном +38 068 037 09 90 або +38 050 037 09 90 або через наш чат-бот @PervynkaMedicalCenters_bot
Ми завжди раді вам допомогти!

☂️ Первинка – медицини нова сторінка!