Харчування під час свят

Харчування під час свят

Багатство новорічного столу може підштовхнути нас до переїдання. 

Новорічні свята відомі не тільки подарунками близьким і вбраною ялинкою, а й багатим столом з безліччю страв і ласощів. Багато людей стикаються з проблемою переїдання в новорічну ніч. Багатьом хочеться спробувати якомога більше святкових страв, що призводить до значного перевищення норми калорій. Наслідками переїдання можуть бути нудота, тяжкість в животі, панкреатит, підвищений рівень холестерину і артрит. Крім того, це також великий стрес для організму і внутрішніх органів. 

Встановіть причину переїдання 

Переїдання може бути пов’язане з психологічними причинами, особливо якщо ви страждаєте від нього в повсякденності. Можливо, ви переїдаєте через стрес, нудьгу, недосипання або відчуття самотності. Важливо встановити і усунути причину явища, інакше ви будете стикатися з ним і далі. Зустрічайте 2024 рік з хорошим настроєм і в приємній компанії – тоді і часу постійно їсти зовсім не буде. 

Багато людей відмовляються від їжі напередодні свята або сідають на дуже сувору дієту. Бажання обмежувати себе, щоб з’їсти якомога більше в новорічну ніч не призведе ні до чого хорошого. Ваш раціон у святкові дні не повинен сильно відрізнятися від звичайного. Якщо кілька днів обмежувати себе в їжі, а потім різко навантажити організм їжею – він відчує сильний стрес і почне запасати жири. Це може призвести до ожиріння. 

 

Первинка – медицини нова сторінка!