Харчування при грудному годуванні

Харчування при грудному годуванні

🥗 Харчування під час грудного вигодовування є дуже важливим, адже воно впливає на здоров’я як мами, так і дитини. Ось кілька основних рекомендацій:

🍲 Безпека харчових продуктів: важливо вживати продукти високої якості та уникати тих, що мають сумнівне походження або закінчений термін придатності.
🍳Процес приготування їжі: перші 3 місяці рекомендується вживати більше страв після термічної обробки, а сирі продукти вводити поступово.
🍏 Асортимент продуктів: необхідно знайти баланс між різноманітністю та обмеженням, щоб уникнути алергічних реакцій у дитини.
🍽️ Повноцінне харчування: раціон має бути збалансованим та містити достатню кількість поживних речовин для підтримки лактації та відновлення організму матері після пологів².

🥩 Загалом, харчування має бути різноманітним, з достатньою кількістю овочів, фруктів, білків, та здорових жирів, а також з достатньою кількістю рідини для підтримки лактації.

🩺 Якщо у вас є сумніви або питання у харчуванні при грудному вигодовуванні рекомендуємо вам звернутися до консультанта із грудного вигодовування, який може надати індивідуальні поради з урахуванням вашого стану здоров’я та потреб вашої дитини.

📱Для запису на консультацію телефонуйте за номером телефону +38 068 037 0990 або пишіть у DIRECT, або у чат-бот Медичного Центру Первинка (@PervynkaMedicalCenters_bot)