Кашлюк, дифтерія, правець

Кашлюк, дифтерія, правець

Здається, ці хвороби давно у минулому, але це не так. Зазвичай останню таку вакцинацію проводять у 16 років і далі її необхідно повторювати кожні 10 років.

Відмова від вакцинації призводить до спалахів захворюваності та небезпеки розповсюдження цих страшних, без перебільшення, хвороб. Остання загрозлива епідемія дифтерії в Україні була у 90-х роках, а тиждень тому у Львові виявили спалах дифтерії.

  • Дифтерія може призвести до виникнення справжнього крупу з раптовою зупинкою дихання.
  • Правець призводить до ураження нервової системи, зупинки роботи серцевої системи і смерті.
  • Кашлюк призводить до ураження нервової системи з порушенням розумової діяльності і є дуже небезпечним зокрема для немовлят, тому у родинах, де зʼявляються немовлята, усім дорослим варто робити ревакцинацію від кашлюка.

Не варто так ризикувати та грати у гру “пощастить/не пощастить”. Краще планово вакцинуватися у дитинстві та кожні 10 років, адже така вакцинація безкоштовна для задекларованих.

“Первинка”, усі наші лікарі, ЗА вакцинацію та наполегливо рекомендуємо вам потурбуватись про себе і своїх рідних, і зробити вакцинацію дітям та пройти ревакцинацію дорослим.

Тож, хто ще не пройшов планову вакцинацію дітей та ревакцинацію дорослих – запрошуємо записатися на це безкоштовне щеплення.

Телефонуйте 068 037 09 90 або пишіть у чат в телеграмі за тим же номером.

З турботою, ваша Первинка💜