Найчастіші запитання ендокринологу

Найчастіші запитання ендокринологу

🩺 Знайте свого ендокринолога: Допомога для здоров’я вашої ендокринної системи

Ендокринолог – це лікар, спеціалізований на діагностиці та лікуванні захворювань ендокринної системи, яка відповідає за вироблення гормонів у вашому організмі.

Найчастіші запитання лікарю:

  • Якщо їсти багато солодкого буде цукровий діабет? – Ні, бо цукровий діабет виникає внаслідок того, що ми споживаємо багато вуглеводів, а цукор – це просто один із них.
  • Чи може стрес впливати на гормональний баланс? – Так, тому що, під дією стресу, у нас виділяються гормони стресу, гормони наднирників, а саме – кортизол. І саме він може вплинути на подальші скарги пацієнтів: втомлюваність, безсоння, набір ваги.
  • Чи існують генетичні фактори, які можуть спричинити проблеми з щитоподібною залозою? – Так, адже одним із генетичних захворювань є аутоімунний тиреоїдит. Тобто, якщо у вас  в анамнезі в когось в сім’ї є це захворювання, то варто проходити профілактичний огляд раз на рік.
  • Чи є вікові обмеження для розвитку діабету? – Ні, бо захворюванням на цукровий діабет можна захворіти в будь-якому віці.

Якщо у вас є симптоми або питання, пов’язані з ендокринною системою, важливо звернутися до кваліфікованого ендокринолога для діагностики та лікування. Здоров’я вашої ендокринної системи – ключ до загального благополуччя!

Для запису на консультацію телефонуйте за номером +38 068 037 0990