Правила інтимної гігієни

Правила інтимної гігієни

Наші гігієнічні звички виробляються в дитинстві. Це ж стосується і інтимного догляду. Сьогодні вирішили нагадати основні правила інтимної гігієни для дівчат і жінок:

✔️Використання туалетного мила, ретельне підмивання двічі на день, гаряча вода – все це все не правильно! Правило “чим частіше, інтенсивніше і жорсткіше – тим краще” тут не працює. Можна використати спеціальні засоби для підмивання – їх можна придбати в аптеці. Чи просто використовуйте звичайну воду.

✔️ Білизна має бути не тільки красивою, а й комфортною. Не варто впадати в крайнощі і вибирати між «стрінгами» та «панталонами». Ідеальний варіант – трусики, які нікуди не врізаються і нічого не пережимають. На щастя, на сьогоднішній день варіантів вибору достатньо – сліпи, бразиліани, шортики, хіпстери, ретро та маса інших видів білизни.

✔️ Обирайте білизну з натуральних матеріалів. Ідеальний матеріал – бавовна чи льон. На відміну від синтетики, матеріал пропускає повітря, що дозволяє шкірі навіть при активному потовиділенні залишатися сухим.

✔️Під час менструації уникайте незахищених статевих контактів, щоб запобігти інфекціям.

✔️ Не спринцюйтеся. Спринцювання вимиває корисні бактерії.

✔️Після відправлення природних потреб, витирайте себе папером тільки у напрямку від піхви до заднього проходу, а ніяк не навпаки. Це допоможе виключити потрапляння в піхву бактерій з заднього проходу. А краще за все – користуйтеся біде.

✔️Уникайте тривалого стресу. Шкіра, слизові оболонки, мікрофлора піхви стає вразливою перед чужорідними бактеріями, шкідливим речовинам простіше проникнути всередину і спричинити захворювання.

✔️Як би добре ви не стежили за мікрофлорою піхви, якщо гігієна статевого партнера недостатня, всі старання зводяться нанівець.Тому приділяйте пильну увагу вибору статевого партнера та його інтимній гігієні, щоб не виникало неприємних ситуацій. Ну і плюс до всього, регулярні обстеження у гінеколога і уролога зайвими не будуть для обох партнерів.

Записатися на щорічний візит до гінеколога можна і в Первинці. Для запису телефонуйте за номером 068 037 0990, пишить у Вайбер/Телеграм за цим же номером чи просто у Дірект.

З турботою про жіноче здоров’я, Первинка ☂️