Проходження гастроскопії

Проходження гастроскопії

🌿 Гастроскопія – це діагностичне дослідження, яке дозволяє лікарю візуально оглянути слизову оболонку шлунка та дванадцятипалої кишки.

Хоча гастроскопія може здатися лякаючою процедурою, вона є безпечною та ефективною, якщо її проводити досвідчений лікар.

☝🏻 Ось кілька порад, які допоможуть вам безпечно пройти гастроскопію:

💜 Пройдіть ретельну підготовку: заздалегідь повідомте лікаря про всі ліки, які ви приймаєте, включаючи рецептурні, безрецептурні та трав’яні добавки. Деякі ліки можуть потребувати коригування дози або відміни перед процедурою. Не їжте і не пийте протягом 6-8 годин перед гастроскопією. Також є можливість пройти із медикаментозним сном.

💛 Під час процедури: ви будете лежати на лівому боці. Вам введуть знеболюючий засіб через рот або в вену. Лікар введе ендоскоп (тонкий, гнучкий шланг з камерою) через рот і стравохід у шлунок і дванадцятипалу кишку. Лікар може взяти зразки тканин для біопсії. Процедура зазвичай триває 15-30 хвилин.

💜 Після процедури: ви можете відчувати здуття живота або нудоту після процедури. Ці симптоми зазвичай проходять протягом декількох годин. Ви зможете їсти та пити, як тільки відчуєте себе комфортно.

❕ Повідомте лікаря, якщо у вас виникли будь-які інші симптоми, такі як біль, лихоманка або кровотеча.

‼️ Пам’ятайте: гастроскопія – це важливий діагностичний інструмент, який може допомогти виявити причину болю в животі, виразки, гастрит, рак та інші захворювання травної системи.

Завдяки ретельній підготовці та дотриманню цих порад ви можете безпечно пройти гастроскопію та отримати необхідну інформацію для вашого здоров’я.

Зверніться до медичного центру “Первинка”, щоб отримати консультацію з гастроентерологом – Кривицька Ольга Олегівна (м. Кривий Ріг 173 кв. або із будь-якої точки світу on-line). А також до лікарів ендоскопістів у м.Кривий Ріг (173 кв.)  – Кухтін Олександр Дмитрович та Акіншева Тетяна Олексіївна.

 

📱Для запису телефонуйте за номером телефону +38 068 037 0990 або пишіть у DIRECT, або у чат-бот Медичного Центру Первинка (@PervynkaMedicalCenters_bot)