Щеплення дітей

вакцини кривий ріг, щеплення кривий ріг, вакцинація кривий ріг, педіатр кривий ріг, педіатрія, вакцини умань, щеплення умань, вакцинація умань, педіатр умань, педіатрія, вакцини кропивницький, щеплення кропивницький, вакцинація кропивницький, педіатр кропивницький, педіатрія, вакцини Кіровоград, щеплення Кіровоград, вакцинація Кіровоград, педіатр Кіровоград, вакцины кривой рог, прививка кривой рог, вакцинация кривой рог, педиатр кривой рог, педиатрия, детский врач, вакцины умань, прививка умань, вакцинация умань, педиатр умань, вакцины кировоград, прививка кировоград, вакцинация кировоград, педиатр кировоград, вакцины кропивницкий, прививка кропивницкий, вакцинация кропивницкий, педиатр кропивницкий,

Щеплення дітей

Відповідаємо на найпоширеніші питання про вакцинацію дітей

💬 Чи потрібно наново починати цикл вакцинацій, якщо було порушено вакцинацію за календарем?
✅ Імунітет не зникає від подовження інтервалів, попередні дози вакцини не “анулюються”. Варто просто доробляти ті дози, яких не вистачає.

💬 Чи можна скільки завгодно відкладати вакцинацію поки не зʼявиться “підходяща” вакцина?
✅ Найкраще вакцинуватись згідно з календарем, він розроблений, щоб надати якнайкращий захист дитині, адже поки йде час і дитина не має вакцинації відповідно віку, то вона не має належного захисту від смертельно небезпечних інфекцій.

💬 Якщо є температура чи застуда, то вакцинацію не можна робити?
✅ В більшості випадків – можна. За світовими стандартами та публікаціями МОЗ, легкі застуди з температурою до 38°С не є протипоказаннями. Однак кожна ситуація індивідуальна, саме тому перед проведенням щеплення дитини проводять огляд лікарем.

💬 Змінювати виробника вакцини не можна?
✅ Вакцини різних виробників є взаємозамінними. Педіатр може допомогти підібрати вакцини відповідно до потреб дитини та того, які вакцини в наявності.

💬 Чи правда, що тільки європейські вакцини кращі?
✅ Найкраща вакцина – зроблена вакцина, бо вона захищає дитину. Ризик прогнозованих реакцій на вакцинацію індивідуальний. Реакції у вигляді лихоманки, болю у місці уколу, якщо і є, то тривають не довше 3 діб, і знімаються препаратами ібупрофену/парацетамолу.

💬 Краще обрати комплексну вакцину, де все в одній ін’єкції?
✅ Так, якщо є така можливість у батьків, зручніше ввести однією ін‘єкцією. Та є багато інших доступних та дієвих комбінацій вакцин, зокрема державних. Введення кількох вакцин у різні ділянки тіла за один раз безпечна та поширена практика.

💬 Чи правда, що вакцинацію можна відкласти до часу, поки дитина підросте, “окріпне”?
✅ Для більшості випадків – ні. Малюки перших років життя найбільш вразливі до інфекцій, вони часто переносять їх дуже тяжко або з ускладненнями. Тому захищати їх максимально рано важливо. В рідких випадках, коли у дитини серйозні проблеми зі здоровʼям складають індивідуальний план щеплень.

Ви можете провести щеплення малят державними або купленими вакцинами у Кривому Розі, Умані та Кропивницькому у нашому медичному центрі “Первинка”. Наші педіатри та медичні сестри завжди знайдуть підхід до малечі, аби процес пройшов якнайкраще для дитини та батьків. 
Для запису на вакцинацію у медичному центрі “Первинка” телефонуйте за номером 068 037 0990 або 050 037 0990, або пишіть нам у Телеграм.

З турботою, ваша Первинка ☂️