Що таке фурункул?

Що таке фурункул?

Ви знаєте, що таке фурункул?🤔

☝🏻 Це гнойне запалення волосяного фолікула та сальної залози, яке спричиняється бактеріями, зокрема стафілококами. Фурункул може з’явитися на будь-якій частині тіла, де є волосся, але найчастіше він локалізується на шиї, обличчі, спині, сідницях та пахві.

Фурункул починається з появи болючої, червоної, напруженої припухлості, яка з часом збільшується та наповнюється гноєм. У центрі фурункула утворюється некротичний стержень, який потім виходить назовні разом з гноєм. Після цього фурункул заживає, залишаючи рубець.

Фурункул не тільки доставляє біль та дискомфорт, але й може призвести до серйозних ускладнень, таких як лімфангіт, лімфаденіт, флегмона, сепсис, менингіт. Тому не можна запускати цю проблему та самолікуватися. Не намагайтеся видавлювати або проколювати фурункул, це може поширити інфекцію та погіршити стан.

❕Якщо ви помітили на своїй шкірі фурункул, зверніться до хірурга: у м.Кривий Ріг – Акіншева Тетяна Олексіївна, у м.Умань – Ткачук Роман Васильович, у м.Кропивницький – Кислиця Євген Володимирович.

🥼 Лікар проведе діагностику, визначить причину та ступінь запалення, і призначить лікування. У випадку великих або глибоких фурункулів може знадобитися хірургічне втручання.