Спростили отримання COVID – сертифікату в Дії

Спростили отримання COVID – сертифікату в Дії

Сертифікат доступний з паспортом “книжечкою”, ID-карткою та закордонним паспортом як на сайті Дія, так і в мобільному застосунку Дія.

Скасували електронний підпис – тепер не потрібно ані крутити головою в мобільному застосунку Дія, ані підписувати запит електронним підписом на сайті Дія.

Єдине що вам потрібно для отримання сертифікату – це мати ІПН та рахунок в українському банку, щоб авторизуватись через Bank ID.

Інструкція як отримати COVID-сертифікат в Дії:

  • Зайти на сайт Дії diia.gov.ua або завантажити чи оновити мобільний застосунок Дія до останньої версії
  • Авторизуватися в «Дія» за допомогою вашого банківського рахунку – Bank ID
  • НА САЙТІ ДІЯ – внести ваші контактні дані -> обрати Послуги -> розділ «Здоров’я» -> натиснути «COVID-сертифікат про вакцинацію» та слідувати інструкціям
  • У ЗАСТОСУНКУ ДІЯ – внизу натиснути “Послуги” – обрати COVID-сертифікати та слідувати інструкціям

Важливо пам’ятати

COVID-сертифікати формуються лише за вашим запитом у застосунку Дія або на портал державних послуг Дія – лікар такі сертифікати не може видати.

Необхідно зробити хоча би 1 щеплення від COVID-19 і щоб саме лікар, який робив щеплення, вірно вніс дані в Електронну систему охорони здоров’я. Якщо дані буде внесено не вірно або з вторинного джерела (наприклад, закордонної довідки про щеплення, на це є окрема відмітка) – COVID сертифікат не створиться.

З турботою, ваша Первинка