Вакцина і вакцинація

Вакцина і вакцинація

💉 Вакцина – це препарат, що використовується для створення імунітету до певної інфекційної хвороби. Вакцина допомагає запобігти або послабити захворювання, яке може бути небезпечним або смертельним.

💉 Вакцинація – це процес введення вакцини в організм людини або тварини. Вакцина є одним із найефективніших способів профілактики інфекційних хвооб, які можуть призвест до інвалідності, ускладнень або смерті. Завдяки вакцинації вдалося викорінити натуральну віспу, майже знищити поліомієліт і суттєво зменшити поширення кору, кашлюку, правця, дифтерії, туберкульозу, гепатиту В, гемофільної інфекції, пневмококової інфекції, ротавірусної інфекції та інших хвороб.

🗓️ В Україні існує календар вакцинації, який визначає перелік вакцин, щоо рекомендуються для захисту від найбільш поширених і небезпечних інфекційних хвороб. Календар вакцинації розробляється Міністерством охорони здоров’я України на основі епідеміологічної ситуації, наукових данх і міжнародних рекомендацій.

☝🏻 Вакцинація є важливим і відповідальним кроком для збереження свого здоров’я і здоров’я оточуючих. Вакцинація є безпечною і ефекивною процедурою, яка проходить під контролем кваліфікованих медичних працівників. Вакцинація є одним з найкращих способів дбати про своє здоров’я і допомагати утворенню здорового національного організму.

💜💛 Для запису на вакцинацію в Медичному Центрі “Первинка” телефонуйте за номером телефону +38 067 037 0990 або пишіть у чат-бот Медичного Центру “Первинка” (@PervynkaMedicalCenters_bot).