Вузькі спеціалісти дають направлення

Вузькі спеціалісти дають направлення

За направленням треба тільки до сімейного лікаря! Це його робота всього на 5 секунд!

Насправді це не так😄
Багато людей помилково думають, що електронне направлення може виписати тільки сімейний лікар, терапевт чи педіатр, і що це рівноцінно тому, щоб просто вписати назву послуги як то робилось на папірці. Тож, розберемо ці питання по черзі.

Приймає рішення про направлення лікар і цей же лікар будь-якої спеціальності має їх виписати. Процес і функціонал для створення направлень в електронній системі охорони здоров‘я (ЕСОЗ) абсолютно однаковий, що для лікаря вузького профілю (невролог, онколог, кардіолог, хірург тощо), що для сімейного лікаря. Що у державному, що у приватному закладі, адже з 1 квітня 2023 усі заклади мусять працювати в ЕСОЗ. Той спеціаліст, якому необхідне дослідження або консультація, госпіталізація, результати лабораторних досліджень для оцінки стану здоров’я чи госпіталізації, той і мусить виписати направлення. Вам не потрібно бігати між лікарями і закладами, витрачаючи свій час і зусилля. Адже це може зробити той лікар, який веде цей ваш епізод лікування.

🔻Створення направлення – це далеко не справа 5 секунд. Процедура створення направлення включає:

  • пошук пацієнта на центральному компоненті ЕСОЗ
  • пошук або створення взаємодії з її характеристиками щодо виду, типу, місця надання послуг
  • внесення скарг, які обгрунтовують діагноз і направлення на послугу
  • внесення попереднього діагнозу та рекомендацій
  • підписання електронним підписом взаємодії
  • після успішного створення взаємодії, можна переходити до виписки е-направлення, де необхідно обрати послуги, програми і підписати це все електронним підписом
  • якщо ЕСОЗ працює добре, то після цього пацієнт отримає СМС з номером направлення, якщо є проблеми, то процес може затягнутись.

    Тож, який лікар керує стан чи випадок захворювання пацієнта, той і виписує направлення, і для того лікарю потрібен час та обґрунтування.

    ☂️ Первинка – медицини нова сторінка!