Як не пропустити симптоми алергії у дитини?

Як не пропустити симптоми алергії у дитини?

Алергія у дітей – це досить поширена проблема, з якою зустрічаються багато батьків у весняно-літній період. Приблизно 100 рослин можуть бути алергенами, і чим дрібніше їх пилок, тим він небезпечніший. Бо цей пилок осідає на слизових оболонках носа, очей і ротової порожнини, потрапляє в бронхи, тому коли організм з алергеном, імунна система виробляє антитіла, які можуть спричинити різноманітні симптоми алергії.

🌱 Одним з найбільш поширених видів алергії весною є поліноз, який викликається пилками трав і дерев, такими як береза, дуб і ясен, жасмин, вільха, подорожник, кропива, м’ятлик та інші.

У дітей, які страждають на поліноз, можуть виникати одночасно кілька симптомів:
• кашель
• чхання
• свербіж носа та очей
• почервоніння очей
• набряки на обличчі та інші

🌸 Крім того, діти можуть також страждати від алергії на квіти, яка викликається пилками, таких як кущі троянди, нарциси, лілія, конвалія, гібіскус та інші. Ця алергія може викликати схожі симптоми, що й поліноз, але крім цього може викликати подразнення шкіри та різноманітні реакції, такі як свербіж та покриви.

Важливо зауважити, що батьків плутають симптоми алергії за ознаки застуди і починають лікувати дітей противірусними, сиропами, капати краплі від закладеності носа і т.д, але таке лікування не дає позитивних результатів.

🔻Тому якщо ви помічаєте ці симптоми у дитини, важливо звернутися до лікаря алерголога Дмитра Олександровича Муштина, який зможе встановити діагноз та допомогти обрати метод лікування.

📍Вартість офлайн консультації – 490грн, онлайн – 390грн

Лікар приймає в місті Умань, для запису телефонуйте 068 037 0990 або пишіть у Телеграм.

☂️ Первинка – медицини нова сторінка!