Як отримати рецепт на ліки?

Як отримати рецепт на ліки?

В «Первинці» можна отримати Електронний та звичайний паперовий рецепт. Будь-який рецепт може виписати не лише лікар, з яким укладено декларацію, а й лікар вузького профілю.

За рецептом відпускають антибіотики, протисудомні засоби, гормональні препарати (у тому числі й протизаплідні), препарати для лікування артеріального тиску, серцевих хвороб чи інші звичні для вас ліки проти болю, кашлю чи заспокійливі, які належать до препаратів, відпуск яких повинен здійснюватися виключно за рецептом лікаря.

У лікаря, з яким у вас є декларація, можна також отримати рецепти на ліки, які підлягають відшкодуванню за державною програмою «Доступні ліки». Ця програма дозволяє отримати в аптеках-учасницях лікарські засоби безкоштовно або з частковою доплатою. За цією програмою сімейний лікар, терапевт чи педіатр може виписати рецепт на ліки для таких станів:

• серцево-судинні хвороби
• нецукровий діабет та цукровий діабет І типу (інсулін)
• діабет ІІ типу
• хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів;
• розлади психіки та поведінки
• епілепсії
Також нещодавно до програми були додані ліки для пацієнтів з хворобою Паркінсона, пацієнтів у посттрансплантаційному періоді та імуносупресією. Ці препарати має виписати лікар вузького профілю.

Також вже працює е-Рецепт на антибіотики, а з 1 квітня електронними стануть рецепти на усі рецептурні препарати

🔺 е-Рецепти формуються лікарем та приходять у вигляді СМС-коду на ваш телефон, мають 16 символів. Наприклад, 0000-К4НК-9Т6М-3А20.

🔺 Придбати ліки за програмою «Доступні ліки» можна у аптеці з позначкою «Тут є Доступні ліки».
В аптеці ви надаєте СМС-код та отримуєте медикаменти безоплатно або з частковою доплатою.

Антибіотики та інші препарати наразі не підпадають під відшкодування державою.

З турботою, ваша Первинка☂️