Як позбутися залежності від судинозвужувальних крапель в ніс?

Як позбутися залежності від судинозвужувальних крапель в ніс?

Залежність від крапель у ніс?!?!

Так, така залежність буває. Щоб зрозуміти, чому вона виникає, необхідно розуміти як працюють судинозвужувальні краплі в ніс.

Ефект від використання цих крапель при нежиті спостерігається швидко, але багато людей не усвідомлюють, що краплі слід застосовувати приблизно 5-7 днів і з дозуванням згідно з рекомендаціями лікаря. Адже довготривале використання судинозвужувальних крапель в ніс може призвести до залежності: коли для ефекту доводиться крапати ніс частіше, тому що судини звикають до препарату у краплях і термін дії препарату скорочується, або в якийсь момент може взагалі перестати діяти.

🔻 Тож, залежність від крапель може стати серйозною проблемою для зняття симптомів закладеності носа. Тому ми підготували кілька кроків, які можуть допомогти вам позбутися цієї залежності:

👉🏻 Перш за все, важливо проконсультуватися з лікарем отоларингологом про вашу проблему. Якщо лікар діагностує залежність від крапель, слідувати порадам лікаря.

👉🏻 Замість раптового припинення використання крапель, почніть зменшувати їх кількість поступово. Застосовуйте меншу кількість крапель або розріджуйте розчин, щоб звикання до них стало менш інтенсивним.

👉🏻 Спробуйте замінити краплі іншими засобами. Наприклад, сольовий розчин, який зволожить та очистить ніс.

👉🏻 Будьте терплячими та пам’ятайте, що цей процес може зайняти деякий час, тому не впадайте у відчай, якщо результат не виявиться миттєвим.

Якщо у вас виникають проблеми з диханням, це може суттєво вплинути на якість вашого життя, тому не зволікайте, звертайтесь до ЛОРа @pervynka_clinica.

📍 Вартість консультації – 490грн.

Для запису телефонуйте 068 037 0990 або пишіть у Телеграм.

☂️ Первинка – медицини нова сторінка!