Як зберегти серце здоровим?

Як зберегти серце здоровим?

Серцеві захворювання становлять одну з основних причин смерті у всьому світі, але багато з них можна запобігти, дотримуючись правильного підходу до здоров’я серця. 

Тому ми зібрали правила, які допоможуть вам підтримувати здорове серце і зменшити ризик виникнення серцевих захворювань:

🤍 Одним з найважливіших аспектів здорового серця є збалансована дієта. Збагатіть своє харчування свіжими фруктами, овочами, цільнозерновими продуктами, рибою, куркою та нежирними молочними продуктами. Обмежте споживання насичених жирів (вершкове масло, красне мʼясо, шинка, твердий сир), бо це може стати одним із факторів підвищення рівня холестерину , особливо якщо неякісне харчування поєднується з постійним стресом. Також відмовтесь від надмірної кількості солі, цукру та холестерину. 

🤍 Регулярно вимірюйте артеріальний тиск. Підвищений тиск без контролю і лікування може стати причиною інсульту, розвитку ниркової чи серцевої недостатності, погіршення зору та інших проблем зі здоровʼям.

🤍 Підтримуйте здоровий сон. Для дорослих це 7-9 годин на добу, для дітей: 10-16 годин – до 5-річного віку; 9-12 годин – до 6-12 років; і 8-10 годин для тих, кому 13-18 років. 

🤍 Ведіть активний спосіб життя та контролюйте вагу. Займайтеся мінімум 150 хвилинами помірної активності або 75 хвилинами інтенсивної активності на тиждень.

🤍 Відмовтесь від алкоголю та куріння. Ці звички є однією із головних причин виникнення серцево-судинних захворювань.

Обовʼязково слідкуйте за здоровʼям серця, а при скаргах, звертайтесь до кардіолога @pervynka_clinic.

📍 Вартість офлайн консультації – 490грн, онлайн – 390грн

Для запису телефонуйте 068 037 0990 або пишіть у Телеграм.

☂️ Первинка – медицини нова сторінка!